ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу щодо охоронця Медведчука, який перешкоджав "Схемам", направили до суду

01.02.2018, 13:10

Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”. Про це повідомляється на сайті прокуратури міста Києва.

Охоронцю інкримінується 171 стаття Кримінального кодексу України, йому оголошено про підозру.

“Група осіб, котрі, як встановлено, є працівниками однієї з приватних охоронних компаній, вчиняли активні дії щодо перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи програми “Схеми”. Вказані дії вчинялися охоронцями, незважаючи на пред’явлені журналістами посвідчення, використання ними спецодягу та попередження про недопустимість перешкоджання представникам ЗМІ під час здійснення ними законної  професійної діяльності”, - повідомляє прокуратура.

Також прокуратура зазначила, що матеріали щодо інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

У коментарі Радіо Свобода директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко нагадав, що провадження за частиною 1 статті 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) розслідував слідчий Солом'янського відділу Національної поліції в Києві.

“Загалом за 2017 рік поліцією завершено розслідування і направлено до суду 15 обвинувальних актів за цією статтею Кримінального кодексу і три провадження за статтею 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”). За цими провадженнями 17 особам повідомлено про підозру”, – сказав Шевченко.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2017 року правоохоронці оголосили підозру 41-річному донеччанину, який перешкоджав законній діяльності журналістів 7 листопада на території київського аеропорту.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!