ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав незаконним втручання Сюмар у справу про напад на журналістів "Схем"

28.09.2018, 10:58
Фото - Українська правда

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії народного депутата, голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту, пов’язаного із журналістами програми “Схеми”.

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши по суті адміністративну справу за позовом народного депутата Василя Німченка до Вікторії Сюмар, повідомляється на сайту Окружного адміністративного суду Києва.

Зокрема, позивач просив суд визнати протиправними дії Сюмар щодо втручання в діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів охороною Віктора Медведчука.

Також позивач просив суд зобов’язати Сюмар утриматись у подальшому від вчинення таких дій. У позовній заяві було зазначено про те, що свого часу до порядку денного Комітету було включено питання “Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”.

Як повідомляє суд, під час засідання Німченко надав пояснення по суті адміністративного позову. Сюмар на судове засідання не з’явилася.

Також, повідомляє прес-служба суду, на судовому засіданні були досліджені матеріали справи та було вирішено задовольнити позов частково.

“Визнати протиправними дії голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. У решті позовних вимог – відмовити”, - йдеться в повідомленні.

Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook прокоментувала рішення суду:

“Суддя Наталя Шевченко ухвалила сьогодні рішення, що моя фраза про необхідність швидкого і об’єктивного розслідування справи про перешкоджання Михайлові Ткачу є протиправною дією. Тому колеги-депутати, тепер маєте знати: якщо ви закликаєте українські правоохоронні органи діяти швидко у суспільно важливих і резонансних справах, то порушуєте український закон. І колишній голова верховного суду вас легко засудить, які б пояснення ви не надавали.

А ми надали їх письмово і максимально обґрунтовано... Але у порівнянні з біографією Німченка – пояснення, логіка і право ніщо в порівнянні з суддівською порукою. Інакше це коментувати неможливо.

І далі. На наступне засідання я запрошу Нацполіцію з черговим звітом про розслідування по Медведчуку і його охоронцям. І, повірте, зроблю все, аби цю справу не спустили "на вітер". І мені байдуже, з ким і про що тут домовляється кум Путіна”, - повідомляє “Детектор медіа”.

Як повідомляв ІМІ, 7 лютого 2018 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука на журналістів програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” 7 листопада 2017 року.

Під час засідання Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів “Схем” викликає занепокоєння.

4 квітня 2018 року народний депутат Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

Позивач просив суд визнати протиправними дії голови комітету щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

1 лютого 2018 року Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми”.

Liked the article?
Help us be even more cool!