ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шведських журналістів засудили до 11 років ув'язнання

27.12.2011, 01:45
Двоє журналістів зі Швеції засуджені в Ефіопії до 11 років ув'язнення кожен після того, як їх визнали винними у допомозі місцевому забороненому терористичному угрупованню "Фронт національного визволення Огадена", повідомляє РІА Новини.

"Суд засудив обох підсудних до 11 років (в'язниці). Ми провели розгляд обох справ і впевнені в тому, що це - заслужений вирок", - повідомив суддя Шемсі Сіргага.

Журналіст Мартін Шіббі та фотограф Йохан Перссон були арештовані в липні цього року, коли проникли на територію Ефіопії з боку невизнаної республіки сомалійської Пунтленд. Вони перейшли через кордон разом з бойовиками "Фронт національного визволення Огадена". Ця організація веде з 1984 року боротьбу з ефіопським урядом за створення незалежної держави на території регіону Огнаден в Ефіопії.

Зазначається, що в ході процесу шведи зізналися в тому, що незаконно проникли на ефіопську територію, і що вступали в контакт з терористами. Проте вони повністю заперечували звинувачення в тому, що сприяли їм. Вони пояснювали свою появу в Ефіопії тим, що розслідували діяльність шведської нафтової компанії Lundin Petroleum в Африці.
Liked the article?
Help us be even more cool!