ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сергацкова виїхала з України

29.07.2020, 10:00
Фото - Ольга Іващенко, Дмитро Ларін
Фото - Ольга Іващенко, Дмитро Ларін

Співзасновниця інтернет-видання “Заборона” Катерина Сергацкова виїхала з України після погроз. Про це йдеться в статті The New York Times. 

Цю інформацію “Детектору медіа” підтвердила виконавча директорка “Заборони” Олена Садовнік.

Садовнік не повідомила, до якої саме країни поїхала Сергацкова, посилаючись на конфіденційність цієї інформації. Водночас видання з посиланням на джерела повідомляє, що Сергацкова з родиною перебуває в одній з європейських країн.

За словами Олени Садовнік, поки немає новин про хід справи за заявою Катерини Сергацкової до поліції про погрози.

Нагадаємо, очолюване Катериною Сергацковою видання “Заборона” опублікувало матеріал про StopFake, у якому припустило зв’язки представників цієї фактчекінгової організації з ультраправими. 

StopFake відкинув такі припущення та заявив про посилення інформаційних атак проти його команди. У відповідь StopFake “Заборона” випустила ще один матеріал.

Після цього телеведучий і блогер Роман Скрипін опублікував у Facebook фото Катерини Сергацкової з п’ятирічним сином і звинуватив журналістку в тому, що вона є агентом Кремля. У коментарях до цього посту було опубліковано адресу журналістки. Після численних скарг Facebook видалив цей пост, але Роман Скрипін продовжив публікувати інші образливі пости про Катерину Сергацкову.

Катерина Сергацкова разом з родиною увечері 13 липня залишила Київ, відчуваючи небезпеку для свого життя. Також вона звернулася із заявою до поліції, але охорону не просила.

Поліція зареєструвала заяву Катерини Сергацкової, проте в поліції не відповіли, чи відкрили кримінальне провадження за цією заявою. Катерина Сергацкова сказала Комітету захисту журналістів (CPJ), що поліція відмовилася розпочинати розслідування, тому її адвокат подав скаргу до Міністерства внутрішніх справ.

Організація Human Rights Watch закликала українську владу гарантувати безпеку Катерині Сергацковій після публікації її особистих даних в інтернеті.

Hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між “Забороною” та StopFake, а також закликало медіаспільноту до ширшої дискусії. Крім того, члени ГО “Громадське телебачення” засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо Катерини Сергацкової.

Liked the article?
Help us be even more cool!