ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сергацкова з родиною залишила Київ, остерігаючись погроз

15.07.2020, 14:25
Фото - Ольга Іващенко, Дмитро Ларін
Фото - Ольга Іващенко, Дмитро Ларін

Співзасновниця інтернет-видання “Заборона” Катерина Сергацкова разом з родиною увечері 13 липня залишила Київ, відчуваючи небезпеку для свого життя. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Independent.

Сергацкова не відповіла “Детектору медіа”, чи дійсно вона залишила Київ. Вона уточнила, що звернулася із заявою до поліції, але охорону поки що не просила.

За даними Independent, залишити Київ журналістку змусило цькування в соцмережах, яке почалося після того, як “Заборона” опублікувала матеріал про StopFake, у якому припускала зв’язки цієї фактчекінгової організації з ультраправими. 

Зокрема, популярний телеведучий і блогер Роман Скрипін опублікував у Facebook фото Катерини Сергацкової з п’ятирічним сином і звинуватив журналістку в тому, що вона є агентом Кремля. У коментарях до цього посту було опубліковано адресу журналістки. Після численних скарг Facebook видалив цей пост, але Роман Скрипін продовжив публікувати інші образливі пости про Катерину Сергацкову.

Нагадаємо, Роман Скрипін написав образливі пости про Катерину Сергацкову після скандалу довкола матеріалу “Заборони” про StopFake.

StopFake заявив про посилення інформаційних атак проти його команди. У відповідь StopFake “Заборона” випустила ще один матеріал.

Hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між “Забороною” та StopFake, а також закликало медіаспільноту до ширшої дискусії. Крім того, члени ГО “Громадське телебачення” засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо Катерини Сергацкової.

Організація Human Rights Watch закликала українську владу гарантувати безпеку Катерині Сергацковій після публікації її особистих даних в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!