ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов займається спортом і пише оповідання – правозахисниця

21.05.2019, 15:00
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов займається спортом та пише оповідання. Про це він сказав у телефонній розмові правозахисниці Зої Свєтовій, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

“Сенцов розповів, що набрав вагу, втрачену за час 145-денного голодування, і займається спортом. Режисер пише оповідання, і незабаром має вийти його нова книжка. Під час розмови Свєтова і Сенцов також обговорювали фільм, який знято в Україні за п’єсою “Номери”. Режисер знає, що його уривки покажуть на Одеському кінофестивалі цього літа, оскільки листується з творцями картини”, – зазначила правозахисниця.

За її словами, у Сенцова бадьорий голос і він сказав, що у нього все в гаразд.

Режисер також запитав Свєтову, що вона думає про нового Президента України Володимира Зеленського. Правозахисниця відповіла, що, на її думку, новий глава держави повинен домовитися з Росією про обмін політв’язнів на росіян, які відбувають покарання в Україні. Свєтова зазначила, що Сенцов нічого на це не відповів. “Він просто слухав, йому була цікава ця інформація”, – розповіла правозахисниця.

Як повідомляв ІМІ, 10 травня п’ять років тому в Сімферополі арештували кінорежисера і письменника Олега Сенцова.

Олега Сенцова було затримано в Сімферополі в травні 2014 року.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, звинувативши в тероризмі.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в’язнів Кремля. Він відмовлявся від вживання їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня 2018 року через загрозу примусового годування.

Liked the article?
Help us be even more cool!