ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ завадила "журналістам Стремоусова", якими керувала фсб, організувати псевдоакції до Дня Незалежності

24.08.2022, 11:01

Служба безпеки України повідомляє, що запобігла планам фсб росії використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації в Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні Дня Незалежності України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За задумом російських спецслужб, "мітингувальники" мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували відзняти це на відео.

У такий спосіб вони прагнули створити "потрібний контент" для російських пропагандистів, а ті, своєю чергою, – максимально поширити його через інтернет і підконтрольні їм ЗМІ. 

Як встановила СБУ, організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО "Журналісти Стремоусова". Вони мають подібний досвід, оскільки ще на початку 2022 року провели низку замовних мітингів у Києві.

Наразі їхній лідер Кирило Стремоусов виконує обов'язки "заступника окупаційної військово-цивільної адміністрації" в Херсоні. І за матеріалами СБУ йому ще на початку повномасштабного вторгнення повідомлено про підозру за державну зраду.

За наявною інформацією, фсб продумувала "акції" заздалегідь. Встановлено, що співробітники російських спецслужб вийшли на новий контакт із координаторами Житомирського та Полтавського осередків руху Стремоусова в травні 2022 року.

Пізніше їм було поставлене завдання організувати масові "протестні" акції біля обласних військкоматів за участю матерів воїнів ЗСУ.

Утім, завдяки втручанню СБУ колишні поплічники Стремоусова відмовилися від виконання завдань фсб.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

19 березня Стремоусову повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади "Комитет спасения “За мир и порядок".

У червні СБУ нейтралізувала у декількох областях розгалуженої агентурної мережі фсб росії, яку координував радник так званого "очільника" тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова. За інформацією джерел ІМІ в правоохоронних органах, російські агенти є мережею так званих "журналістів" херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Liked the article?
Help us be even more cool!