ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ пояснила, чому дозволила Варнаві в'їзд до України

25.06.2020, 10:32
Фото – 24tv.ua
Фото – 24tv.ua

Служба безпеки України скасувала заборону на в’їзд до України російській ведучій Катерині Варнаві, бо не зафіксувала з її боку дій, що “можуть завдати шкоди національній безпеці”. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит “Детектора медіа”.

“Органами та підрозділами Служби безпеки України рішення про заборону в’їзду на територію України ухвалюється в інтересах забезпечення національної безпеки України. Якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоду національній безпеці, не отримано, ухвалюється рішення про скасування заборони в’їзду в Україну цій особі”, – зазначили в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 18 березня Міністерство культури та інформаційної політики вилучило російську телеведучу Катерину Варнаву з Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, пояснивши, що зробило це виключно за поданням СБУ.

11 червня Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позов Нового каналу до Служби безпеки України й Міністерства культури, молоді та спорту щодо вилучення російської телеведучої Катерини Варнави з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці.

У березні 2017 року СБУ заборонила російській телеведучій, зірці Comedy Woman Катерині Варнаві в’їзд до України на п'ять років “у зв’язку з тим, що її дії суперечать інтересам забезпечення безпеки України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!