ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив без розгляду позов Нового каналу про вилучення російської ведучої з чорного списку

15.06.2020, 10:23
Фото – 24tv.ua
Фото – 24tv.ua

11 червня Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позов Нового каналу до Служби безпеки України й Міністерства культури, молоді та спорту щодо вилучення російської телеведучої Катерини Варнави з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці.

Про це повідомляється на сайті суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву ТОВ “Новий канал” до Служби безпеки України та Міністерства культури, молоді та спорту України щодо оскарження включення громадянки Російської Федерації Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає суд, відповідне рішення ухвалено через пропущення позивачем строків звернення до адміністративного суду.

Новий канал просив суд скасувати наказ міністерства про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення СБУ щодо занесення до цього списку громадянки Російської Федерації Катерини Варнави. Серед інших вимог позову – визнання протиправним звернення  СБУ до Міністерства культури, молоді та спорту України щодо внесення Катерини Варнави до вищевказаного переліку осіб.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2017 року СБУ заборонила російській телеведучій, зірці Comedy Woman Катерині Варнаві в’їзд до України на п'ять років “у зв’язку з тим, що її дії суперечать інтересам забезпечення безпеки України”.

Медіа пов’язували заборону з відео, на якому учасниці Comedy Woman, зокрема Варнава, співали пісню про президента Росії Володимира Путіна під час концерту в Криму, який відбувся у 2016 році.

Катерина Варнава була співведучою Сергія Притули в шоу “Хто зверху?” на Новому каналі.

26 лютого 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в справі за позовом ТОВ “Новий канал” до СБУ та Міністерства культури, молоді та спорту щодо занесення громадянки Росії Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Liked the article?
Help us be even more cool!