ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру трьом проросійським агітаторам: вчительці, таксисту та блогеру РПЦ

Служба безпеки України повідомила про підозру трьом проросійським агітаторам, які виправдовували збройну агресію РФ проти України. Серед них – вчителька, таксист і колишній клірик УПЦ МП, повідомив пресцентр СБУ.

Усі троє є мешканцями Києва, їм повідомили про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За даними слідства, вчителька, яка викладала біологію, після проведення уроків записувала провокативні відеоролики та брала участь у прямих ефірах у TikTok, де поширювала російську пропаганду. Вона називала війну РФ проти України “внутрішнім громадянським конфліктом” та виправдовувала атаки на цивільну інфраструктуру України, додає спецслужба.

Затриманий водій місцевого таксі відкрито вихваляв президента РФ Володимира Путіна і чекав на захоплення Києва. Свої проросійські погляди він поширював серед пасажирів та знайомих, з якими спілкувався в месенджерах, зазначає СБУ.

Третій фігурант – колишній клірик УПЦ МП. За даними спецслужби, напередодні повномасштабної війни він виїхав до Москви й звідти публічно закликає до підтримки окупантів.

Підозру йому повідомили заочно за двома статтями: колабораціонізм (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) та пропаганда війни (ст. 436 ККУ).

Сергій Комаров, якого СБУ назвала блогером-колаборантом, активно поширює наративи Кремля щодо війни проти України через медіаресурси Російської православної церкви, які охоплюють понад 20 мільйонів користувачів.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) громадянину Російської Федерації, окупаційному “заступнику міністра освіти і науки ДНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!