ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру окупаційному "заступнику міністра освіти ДНР"

Служба безпеки України повідомила про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) громадянину Російської Федерації, окупаційному “заступнику міністра освіти і науки ДНР”

Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні 2023 року житель Москви, який раніше займався просуванням російської мови за кордоном та “патріотичним вихованням молоді”, приєднався до окупаційної влади на захопленій частині Донеччини.

“Займаючи псевдопосаду, він реалізує політику держави-агресора, нав’язуючи антиукраїнські цінності та впроваджуючи освітні платформи РФ у місцевих навчальних закладах”, – зазначили в прокуратурі.

Окупаційний “заступник міністра освіти ДНР”. Фото – сайт Донецької обласної прокуратури

Також підозрюваний контролює проєкти імпортозаміщення у сфері інформаційних технологій та проводить приймання громадян у закладах освіти, незаконно підпорядкованих окупаційній адміністрації.

Наразі він перебуває в розшуку. Якщо обвинувачення доведе його провину, йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, пропагандиста й фейкового депутата незаконно створеної “Народної ради ДНР” Федора Березіна засудили до 12 років позбавлення волі. Березін був представником “командувача ополчення” і “міністра оборони” на окупованій частині Донеччини. 

Також він очолював “спілку письменників” у захопленому Донецьку, де закликав до терористичних актів на території України. 

Після початку повномасштабного вторгнення фігурант брав активну участь у засіданнях “народної ради ДНР”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!