ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру гендиректорці пропагандистської "ГТРК ЛНР" Олені Прасоловій

Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності "генеральній директорці" "ГТРК ЛНР" Олені Прасоловій.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях

Як зазначають в СБУ, Прасолова проводить інформаційну діяльність на підтримку Росії в співпраці з окупаційною адміністрацією "ЛНР".

"Антиукраїнську діяльність у медійній сфері фігурантка веде від початку збройної агресії РФ проти України. Зокрема, раніше вона очолювала редакцію "офіційного друкованого органу ЛНР" – газети "Республика", через яке окупаційна влада здійснює систематичний пропагандистський вплив на населення, тиражує антиукраїнські фейки за "темниками", які створюють російські "інформаційники", – зазначили в українській спецслужбі.

В СБУ уточнили, що Прасолова формує інформаційну політику пропагандистського медіа, бере участь у теле- та радіоефірах, дає інтерв’ю для програм антиукраїнського характеру, у яких  дискредитують українську владу та Збройні сили України.

"Пропагандистський контент, виготовлений за її участю та за її керівництва, поширюється через цифрове та аналогове телебачення, радіомовлення та соцмережі", – додали в СБУ.

Олені Прасоловій загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною від 10 до 15 років обіймати певні посади чи вести певну діяльність і конфіскація майна. 

Як повідомляв ІМІ, СБУ викликала Прасолову на допит 23, 24, 25 жовтня як підозрювану. 

Коли почалася війна, вона працювала директоркою школи №13 у Луганську. Відповідно до інформації в місцевих пропагандистських медіа, з липня 2018-го до травня 2019-го вона була головною редакторкою газети "Республика". Із 2020 року згадується як "гендиректорка ГТРК ЛНР".

Нагадаємо, що колишній гендиректор телерадіокомпанії незаконного угруповання "ЛНР" (створеної на базі захоплених потужностей Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу "Ірта") та окупаційний "заступник міністра інформації, друку та масових комунікацій у ЛНР" Тарас Компанієць, ймовірно, живе в німецькому місті Лейпциг. Саме його він позначає на ресурсах з пошуку роботи. Нині невідомо, чи відкрили українські правоохоронці щодо його дій кримінальне провадження.

Але низці поплічників Компанійця та Прасолової Служба безпеки України вже оголосила про підозри. Зокрема, пропагандистам Юрію СвідерськомуДмитру КримовуСергію КолесниковуЛеонарду Свідовськову.

Liked the article?
Help us be even more cool!