ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту угруповання "ЛНР" Дмитру Кримову

03.10.2022, 16:40
Фото – скрін відео "ГТРК ЛНР"
Фото – скрін відео "ГТРК ЛНР"
Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту угруповання "ЛНР" Дмитру Кримову.
 
Про це повідомила пресслужба відомства.
 
За даними слідства, від початку російської агресії Кримов працює на "державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР", підпорядкованій "міністерству зв’язку" окупантів.
 
"Під вивіскою "ЗМІ" ця структура спеціалізується на антиукраїнській пропаганді, виправданні агресивної війни, розв’язаної путінським режимом, поширенні фейків та дезінформації. Обіймаючи посаду "ведучого" на каналі "Луганск24" "ДТРК ЛНР", він здійснює безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу. Він особисто працює у кадрі та є "обличчям" каналу. Готує контент та бере участь в радіоефірах передачі "Zдесь и сейчас", у щотижневій програмі "Вести недели" та інших "медіапродуктах", зміст яких зводиться, з одного боку, до звеличування кремлівського диктатора, його "другої армії світу" та НЗФ "ЛДНР", з іншого – до дискредитації України, її громадян та Збройних Сил", – пояснюють в СБУ.
 
Там додали, що в співпраці та під контролем окупаційної адміністрації та представників Росії Кримов поширює вигадані російськими політтехнологами наративи про "рускій мір", "геноцид народу Донбасу", "один народ", "агресивний Захід".
 
"Його антиукраїнська пропагандистська продукція розповсюджується через цифрове та аналогове телебачення, соцмережі та YouTube. СБУ повідомила пропагандисту про підозру в колабораційній діяльності. Невдовзі його буде оголошено в розшук. Відповідно до ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна", – наголосили в СБУ.
 
Як повідомляв ІМІ, у липні СБУ повідомила про підозру колегам Кримова – луганському пропагандисту, гендиректору пропагандистського телеканалу "ГТРК ЛНР" Сергію Колесникову та заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на "Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР" ("ДТРК ЛНР").
Liked the article?
Help us be even more cool!