ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підозрює заслуженого журналіста України у колабораціонізмі і викликає до слідчого

04.07.2022, 13:11
Фото - lug-info.com
Фото - lug-info.com

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційний діяльності заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на “Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР” (“ДТРК ЛНР”).

Про це йдеться у тексті підозри.

Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.6. ст.111-1 Кримінального кодексу України (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України).

За даними слідства, у 2014 році Свідовськов почав працювати журналістом каналу “Новороссия”. У подальшому обіймав посади заступника голови з товаро-виробничих питань “ДТРК ЛНР” і шеф-редактора редакції суспільно-політичних програм. В ефірі його каналу регулярно виходять сюжети антиукраїнського змісту.

Свідовськов обіймає керівну посаду в “ДТРК ЛНР”, що підпорядковується “Міністерству зв’язку ЛНР”.

Після широкомасштабного вторгнення росії в Україну Свідовськов підтримав дії агресора. Він поширює контент, який дискредитує українську владу і Збройні сили України також на своїх сторінках у соцмережах.

У YouTube і Rutube Свідовськов веде канали свого авторського проекту “Параллели”. Також поширює інформацію в Telegram, Vkontakte, Facebook, Odnoklassniki.

За інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією особі загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі із забороною протягом певного часу займатися певною діяльністю чи працювати на деяких посадах з конфіскацією майна або без такої.

На сайті Луганської обласної прокуратури оприлюднена і повістка про виклик Леонарда Свідовськова до ГУ СБУ у Луганській та Донецькій областях, яке зараз базується у Дніпрі. У слідчому відділі на колаборанта чекають 4, 5 та 6 липня о 10.00.

Як повідомляв ІМІ, попри те, що Свідовськов з 2014 року підтримує російських окупантів, публічно він не відмовився від звання “Заслуженого журналіста України” та продовжує використовувати його.

Liked the article?
Help us be even more cool!