ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру очільнику друкарні окупантів у Херсоні

Служба безпеки України повідомила про заочну підозру в колабораціонізмі й пособництві державі-агресору очільнику окупаційної друкарні в Херсоні Олександру Алєєву.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона Алєєв очолив незаконно створену окупантами “Херсонскую областную типографию”, грабував місцеві поліграфічні підприємства та обслуговував росіян, друкуючи для них окупаційні газети, листівки й іншу агітаційну продукцію.

На бік росіян Алєєв перейшов у червні 2022 року. Призначив Алєєва керівником друкарні вже засуджений українським судом до 15 років ув'язнення за державну зраду херсонський колаборант Володимир Сальдо.

Невдовзі росіяни передали окупаційній друкарні право незаконно розпоряджатися майном інших приватних поліграфічних підприємств Херсона – ТОВ “Еволюція”, ТОВ “Полімед”, ПП “Комплектавтодор” і ТОВ “Raindrops”.

Також Олександр Алєєв незаконно зареєстрував у російській юрисдикції херсонське ТОВ “Типографія 24”, яке колись очолював.

За даними слідства, Алєєв причетний до розграбування майна всіх цих підприємств, а також паперу інших власників, який зберігався на їхній території.

Також фігурант відповідав за виготовлення друкованої продукції для окупантів. Він обслуговував незаконні окупаційні адміністрації та інші російські структури. Алєєв друкував окупантам незаконно створені газети “Каховский вестник”, бериславський “Маяк”, “Генические вести”, скадовський “Черноморец”, херсонську “Точку отсчета”, “Новую Каховку”, обласну “Надднепрянскую правду” і журнали обліку для так званої “Северной исправительной колонии №90”. 

Служба безпеки України повідомила Алєєву підозру за двома статтями:

  • у колабораціонізмі (ч. 4 ст. 111-1 ККУ);
  • пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 ККУ).

Як зазначає Центр журналістських розслідувань, Олександр Алєєв – уродженець Оренбурзької області РФ. Він є співзасновником і співвласником ТОВ “Типографія 24”. Раніше був директором ТОВ “Южполіграфсервіс”.  

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі ексжурналістці з Херсона Оксані Корінній.

Також СБУ повідомила про підозру жительці Херсона, яка давала інтерв'ю російським медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!