ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі екскореспондентці Українського радіо

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності колишній журналістці з Херсона Оксані Корінній. Текст підозри опубліковано на сайті Офісу генерального прокурора.

Як зазначає представник Інституту масової інформації в Херсонській області, до співпраці з окупантами Корінна була працівницею Українського радіо.

У тексті підозри йдеться, що Корінна ще в червні 2022 року погодилася на співпрацю з окупаційними органами влади й відтоді була призначена заступницею директора департаменту інформаційної політики окупаційної адміністрації Херсонської області.

Колишня журналістка Українського радіо з Херсона Оксана Корінна, якій СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі. Фото – Костянтин Хутковський

Пізніше, 28 серпня 2022 року, коли росіяни переформатували роботу окупаційних органів влади, управління стало міністерством, а Корінна виконувачкою обовʼязків окупаційного заступника міністра інформаційної політики. Влітку 2023 року окупаційне міністерство знову перетворили на управління. 

За даними слідства, на окупаційних посадах Корінна відповідала за інформаційну політику та корекцію підготовлених підпорядкованими їй співробітниками матеріалів для висвітлення в ЗМІ, розробляла план медійної кампанії щодо популяризації інформації про роботу окупаційної влади.

Як повідомляв ІМІ, окупаційними управліннями й міністерством керував ексжурналіст із Херсона Євген Бриков. Він сам у 2010-х роках працював на обласному радіо. 

Наразі Оксана Корінна, за даними СБУ, продовжує працювати в окупаційному управлінні інформаційної політики та розробляє нормативно-правові документи й медіакампанії на користь окупантів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!