ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру жительці Херсона, яка давала інтерв'ю російським медіа

Служба безпеки України повідомила про підозру жительці Херсона Світлані Грабко в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ).

Це випливає з тексту підозри на сайті Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року Грабко долучилася до створеної окупантами організації “Союз матерей Херсона” і як її представниця дала інтерв'ю російським медіа. У ньому вона висловлювала симпатію Російській Федерації. Цей запис, зокрема, окупанти розмістили в Telegram-каналі “Администрация Херсонской области”.

У ще одному інтерв'ю, яке є на Telegram-каналі “Главное в Скадовске”, вона закликала людей до участі в псевдореферендумі про “приєднання” Херсонської області до Росії.

У підозрі слідчі зазначають, що з липня по вересень 2022 року Світлана Грабко роздавала на вулицях Херсона газети та буклети з проросійською агітацією. Зокрема, у матеріалах цих газет жителів Херсонської області заохочували отримувати російські паспорти, користуватися послугами окупаційної адміністрації.

Як повідомляв ІМІ, СБУ повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) технічному директору російського пропагандистського телеканалу “Маріуполь 24” Артуру Вольфу.

Liked the article?
Help us be even more cool!