ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заочно засудив Сальдо до 15 років ув’язнення за держзраду

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Малиновський районний суд Одеси визнав херсонського колаборанта Володимира Сальдо винним у державній зраді та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний вирок суд оголосив 8 листопада, повідомляє Укрінформ.

Судовий розгляд під головуванням судді Сергія Черевка здійснювався за процедурою In absentia (за відсутністю обвинувачуваного).

Сальдо признали винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 ККУ (держзрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, визнання правомірною та виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Його засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також Сальдо заборонено протягом 15 років обіймати посади з виконанням адміністративних та розпорядчих функцій в органах влади.

Строк початку відбування покарання Сальдо рахуватиметься з моменту приведення цього вироку до виконання.

Довічне ув’язнення колаборанту не призначили через його вік: Сальдо виповнилося 67 років.

"Суд виходив з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливо для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, – це 15 років позбавлення волі", – пояснив заступник голови суду Олексій Старіков.

З початком повномасштабного вторгнення колишній мер Херсона Володимир Сальдо став на бік окупантів та очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Нині він виконує обов’язки "губернатора" Херсонської області (під російською окупацією).

19 березня 2022 року Рада нацбезпеки та оборони на час воєнного стану заборонила діяльність низки політичних партій. У переліку опинився і Блок Володимира Сальдо.

Liked the article?
Help us be even more cool!