ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ: Підозрюваний у виправдовуванні війни депутат від ОПЗЖ намагався втекти до Словаччини

Правоохоронці затримали під час незаконного перетину кордону зі Словаччиною депутата Чигиринської міської ради (Черкащина) від ОПЗЖ, якому в березні цього року Служба безпеки України повідомила про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ.

Про це повідомило Управління СБУ в Черкаській області.

Депутат після оголошення підозри перебував під нічним домашнім арештом. За даними СБУ, його затримали на невдалій спробі перетину українсько-словацького кордону.

Затриманий депутат від ОПЗЖ. Фото – Управління СБУ в Черкаській області

СБУ нагадує, що, за даними слідства, фігурант був ідеологічним прихильником політики Кремля та від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував його політику.

“Серед власного оточення агітатор поширював ворожі наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами і меседжами відкритої російської пропаганди та ворожих ІПСО”, – зазначає спецслужба. 

Також СБУ нагадує, що депутат був на зв’язку з підозрюваним у державній зраді екснардепом від забороненої Партії регіонів Володимиром Олійником, який переховується в РФ. 

“У повідомленнях колишньому “регіоналу” він надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових”, – зазначає спецслужба.

Після затримання депутата суд обрав йому цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. 

Liked the article?
Help us be even more cool!