ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала шістьох проросійських агітаторів, серед яких блогерка з Києва та депутат з Черкащини

Затримана блогерка з Києва, яку СБУ обвинувачує в підтримці російської агресії. Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила шістьох агітаторів, які виправдовували збройну агресію РФ, героїзували російських окупантів та закликали до захоплення всієї території України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Агітаторів викрили в чотирьох регіонах. Серед них, зокрема, депутат Чигиринської міської ради Черкаської області та блогерка з Києва, яка “відбілювала” підривну діяльність підозрюваних у державній зраді екснардепа Віктора Медведчука та колаборанта Кирила Стремоусова.

За даними слідства, депутат Чигиринської міськради поширював серед свого оточення антиукраїнські публікації, в яких виправдовував воєнні злочини росіян та чекав на захоплення області. Деструктивний контент брав із прокремлівських інформресурсів та доповнював його “авторськими” дописами.

Спецслужба зазначає, що також депутат був на прямому зв’язку з підозрюваним у державній зраді екснардепом від забороненої Партії регіонів Володимиром Олійником, який переховується за кордоном.

“У листуваннях з колишнім “регіоналом” він повідомляв дезінформацію, якою дискредитував українських воїнів, та збирав для нього дані про настрої населення на Черкащині”, – йдеться в повідомленні.

Також спецслужба затримала ще одного мешканця Черкащини, який поширював заклики до збройного захоплення державної влади в Україні. Ворожу агітацію він поширював у створених ним телеграм-каналах, фейсбук-спільнотах та на ютуб-каналі.

Блогерка з Києва, за даними слідства, “відбілювала” Медведчука та Стремоусова на власних сторінках у телеграмі, тіктоці та інстаграмі із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів.

Крім того, на Дніпропетровщині викрили ще двох проросійських агітаторів. Один з них – колишній правоохоронець, який вихваляв бойовиків окупаційних угруповань РФ. Іншим фігурантом виявився мешканець Новомосковська. На особистій сторінці в соцмережі він поширював фейки про Сили оборони, які воюють на передовій.

На Донеччині затримали жителя прифронтового району, який закликав бомбардувати Київ та героїзував бойовиків російського угруповання “Ахмат”.

СБУ повідомила фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!