ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розпочав роботу сайт благодійного фонду імені Павла Шеремета

30.11.2020, 11:24
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Розпочав роботу сайт благодійного фонду імені Павла Шеремета “Свобода і солідарність”. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на фонд “Свобода і солідарність”.

Сайт розпочав роботу 28 листопада, у день народження журналіста. Павлу Шеремету виповнилося б цього дня 49 років.

Головою фонду є мати журналіста Людмила Шеремет. На сайті фонду з'являтимуться новини про можливості, які будуть актуальні для журналістів Білорусі, України та Росії, останні новини про розслідування вбивства Шеремета.

Також на сайті можна подивитися документальні фільми журналіста, знайти його книги (Шеремет – автор декількох публіцистичних книг, а також навчального посібника для телевізійних журналістів), прочитати його найкращі матеріали.

Фонд імені Павла Шеремета планує щорічно видавати премію найкращим журналістам Білорусі, України та Росії – країн, де жив і працював журналіст. Також фонд планує призначити іменну стипендію для талановитих студентів журналістських факультетів трьох країн.

Журналіст працював у трьох країнах – Білорусі, Росії та Україні. Після його арешту в Білорусі за критичні матеріали в 1997 році був змушений виїхати до Росії. Пізніше Шеремета позбавили білоруського громадянства.

З 1998 року журналіст будував професійну кар'єру в Росії, працював на провідних російських телеканалах як автор документальних фільмів та спецпроєктів. Але наприкінці 2000-х він змушений був покинути Перший телеканал, бо не захотів миритися з цензурою і тиском.

Із 2012 року Шеремет жив і працював у Києві: був автором і ведучим програми у форматі late-night-show "Проти ночі з Павлом Шереметом", вів ранкове шоу на українському Радіо Вести, публікувався в "Українській правді", а з 2014 став виконавчим директором видання. Працював над розвитком школи журналістики при "Українській правді", проводив майстер-класи з техніки інтерв'ю, спецрепортажів і документалістики.

Як повідомляв ІМІ, Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. 

Того ж дня на брифінгу за участю президента Володимира Зеленського заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко та ветерани збройного конфлікту на Донбасі Інна і Владислав Грищенки.

4 вересня 2020 року Шевченківський райсуд Києва розпочав по суті розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета та дібрав присяжних.

Слідство вважає основною версією вбивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!