ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від Крим.Реалії видалити матеріали про Каспарова та призов на півострові

09.02.2022, 10:57
Фото: Крим. Реалії
Фото: Крим. Реалії

Роскомнагляд вимагає від Крим.Реалії видалити новину з коментарем російського опозиційного політика Гаррі Каспарова та матеріали про російський військовий призов у Криму.

Як повідомляє Крим.Реалії, редакція отримала 12 нових повідомлень з вимогою видалення контенту, переважно про російський військовий призов на Кримському півострові.

Роскомнагляд вважає коментар Гаррі Каспарова, який закликав негайно повернути окупований Крим під контроль України, таким, що "містить заклики до ведення екстремістської діяльності".

Також Роскомнагляд вимагає видалити матеріали про російський військовий призов у Криму, що "містять відомості, поширення яких у Росії заборонено рішенням суду". Російське відомство уточнило, що в "забороненому" матеріалі не визнаються результати "кримського референдуму".

Роскомнагляд 4 і 5 лютого спрямував до редакції Крим.Реалії повідомлення з вимогою протягом доби видалити дев’ять матеріалів, написаних у 2019–2021 роках на основі розслідувань ФБК Олексія Навального про можливу резиденцію Володимира Путіна під Геленджиком.

Крим.Реалії не видалили матеріали, про які йдеться, оскільки вони відповідають редакційним стандартам.

Як повідомляв ІМІ, Роскомнагляд вимагає від кількох російських ЗМІ  ("Дождь", видання Znak.com, "Вільні новини", "Эхо Москвы" та "Медуза") видалити матеріали, написані за розслідуваннями команди опозиційного політика Олексія Навального з 2017 до 2020 року. Відомство посилається на вимогу Генпрокуратури РФ, де йдеться, що ці публікації поширюють заборонені в Росії організації, визнані екстремістськими.

Роскомнагляд також вимагав видалити статті, пов’язані з розслідуваннями Навального від російської служби Радіо Свобода та її проєктів – "Настоящее время" та російськомовних сайтів Радіо Свобода для Криму, Казахстану, Таджикистану і сайтів "Сибирь.Реалии", "Север.Реалии", Татаро-Башкирської служби Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!