ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії від кількох ЗМІ вимагають видалити матеріали про розслідування Навального

01.02.2022, 13:00
Фото – alaraby.co.uk
Фото – alaraby.co.uk

Роскомнагляд вимагає від кількох російських ЗМІ видалити матеріали, написані за розслідуваннями команди опозиційного політика Олексія Навального з 2017 до 2020 року, повідомляє “Настоящее время”.

Відомство посилається на вимогу Генпрокуратури РФ, де йдеться, що ці публікації поширюють заборонені в Росії організації, визнані екстремістськими.

Повідомлення отримали телеканал “Дождь”, видання Znak.com, “Вільні новини”, “Эхо Москвы” та “Медуза”.

Так, від “Дождя” Роскомнагляд вимагає видалити замітки про розслідування “Він вам не Дімон”, пентхаус тезки дружини депутата Леоніда Слуцького, квартиру голови “Ростеху” Сергія Чемезова на Манежній площі, нерухомість сім'ї голови Татарстану, дачу голови Роскосмосу Дмитра Рогозіна, віллу телеведучого Володимира Соловйова на острові Комо, про квартиру сім'ї очільника “Ростеху” Сергія Чемезова за 5 млрд рублів, про бізнес-зв'язки заступника голови Ради безпеки Дмитра Медведєва.

Від Znak.com, “Медузи” та “Вільних новин”, зокрема, вимагають видалити матеріали, в яких згадується розслідування про “палац Путіна” в Геленджику. Серед іншого відомство вимагає від Znak.com видалити замітку, в якій прессекретар президента Дмитро Пєсков коментує це розслідування, називаючи його “нісенітницею та компіляцією”.

“Медуза”, “Дождь”, “Вільні новини” та Znak.com повідомили, що видалили зазначені матеріали на вимогу Роскомнагляду.

У Росії в серпні 2021 року Фонд боротьби з корупцією та Фонд захисту прав громадян, започатковані Навальним, внесли до переліку екстремістських організацій. На початку червня 2021 року ці два фонди та штаби політика Мосміськсуд визнав екстремістськими. 

25 січня до списку терористів та екстремістів потрапили Олексій Навальний, а також його соратники: юристи Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь та В'ячеслав Гімаді, співробітники фонду – Георгій Албуров, Руслан Шаведдінов, Павло Зеленський, а також колишні координатори штабів – Лілія Чанишева (Уфа), Захар Сарапулов (Іркутськ), Ксенія Фадєєва (Томськ), Єгор Бутаков (Архангельськ), Вадим Останін (Барнаул) та активіст томського штабу Андрій Фатєєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!