ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіянці Софії Сапезі, яку затримали разом з Протасевичем, загрожує шість років ув'язнення

06.12.2021, 11:47
Фото – Новая газета
Фото – Новая газета

Громадянці Росії Софії Сапезі, яку затримали в Мінську разом з журналістом Романом Протасевичем, висунули остаточне обвинувачення, їй загрожує до шести років ув'язнення. 

Про це Інтерфаксу 5 грудня повідомив вітчим дівчини Сергій Дудич.

“У п'ятницю були слідчі дії та зустріч із консулом. Їй загрожує шість років ув'язнення”, – повідомив він.

За його словами, дівчина сподівалася на інший підсумок слідства. 

“Вона дуже пригнічена цим обвинуваченням. Розраховувала на угоду зі слідством, допомогу Росії, екстрадицію і що справа до суду взагалі не дійде. Але, певне, щось пішло не так”, – припустив він.

Раніше, 5 грудня, російська служба ВВС повідомила, що Сапезі висунуто остаточне звинувачення. Основна стаття, за якою звинувачують Сапегу, – ч. 3 ст. 130 КК Білорусії (розпалювання ворожнечі). Їй загрожує до шести років ув'язнення – це мінімальний термін за цією статтею з урахуванням укладеної Сапегою досудової угоди зі слідством. 

Як повідомляв ІМІ, Софі Сапегу затримали 23 травня разом з опозиційним журналістом Романом Протасевичем. Вони були пасажирами літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські заарештували Протасевича. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Низка білоруських правозахисних організацій визнала Протасевича та Сапегу політв’язнями. 

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

25 червня стало відомо, що Протасевича та Сапегу перевели під домашній арешт. Слідчий комітет Білорусі заявив, що вони уклали угоду зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!