ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія визнала, що затримала журналістку Вікторію Рощину

Росія визнала, що затримала українську журналістку Вікторію Рощину, яка зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованій території. Наразі вона перебуває на російській території.

Відповідного листа від міністерства оборони РФ отримав батько журналістки Володимир Рощин, повідомляє Національна спілка журналістів України.

“За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 06.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території Російської Федерації”, – йдеться в листі, підготовленому російською військовою поліцією.

Лист, датований 17 квітня, її батько отримав приблизно 22 квітня. Він також звертався до Міжнародного комітету Червоного хреста, який підтвердив, що Вікторія перебуває в полоні, але доступу до неї наразі немає.

Раніше родичі Вікторії подавали запит до окупаційної прокуратури Маріуполя. Звідти повідомили, що справи проти неї не заведено. Без відповіді залишилися листи до російських генеральної прокуратури, слідчого комітету, омбудсмена.

Вікторія Рощина зникла 3 серпня 2023 року на окупованій території, звідки вела репортаж.

Як повідомляв ІМІ, за даними Офісу ГПУ, 15 березня 2022 року представники ФСБ та збройних сил РФ затримали Вікторію Рощину в окупованому місті Бердянськ. Вона готувала матеріали про воєнні дії на сході та півдні України.

21 березня 2022 року російські окупанти відпустили Вікторію Рощину. 

27 липня 2023 року Рощина вирушила з України до Польщі й мала дістатися окупованих територій на сході України (через Росію) за три дні. 

Востаннє рідні розмовляли з нею 3 серпня – Вікторія повідомила, що пройшла кілька днів прикордонних перевірок, але не сказала, де саме перебуває.

Liked the article?
Help us be even more cool!