ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти відпустили з полону журналістку Громадського Вікторію Рощину

22.03.2022, 16:59
Фото: фейсбук Вікторії Рощиної
Фото: фейсбук Вікторії Рощиної

Російські окупанти 21 березня відпустили захоплену в полон журналістку hromadske Вікторію Рощину. Нині вона на підконтрольній українському уряду території й прямує до Запоріжжя, де має зустрітися з рідними.

Як передає hromadske, кілька годин тому проросійські ЗМІ та Telegram-канали стали поширювати відео, в якому Вікторія Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні, й каже, що нібито вони врятували їй життя.

“Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розкаже сама найближчим часом”, – ідеться в повідомленні.

Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України всі дні російсько-української війни. 

11 березня  hromadske опублікувало текст Рощиної, в якому вона розповідає, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати аж до Маріуполя, щоб розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке понад три тижні щодня обстрілюють російські війська.

16 березня нам стало відомо, що Вікторію затримали, ймовірно, силовики ФСБ рф. За даними свідків, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

Liked the article?
Help us be even more cool!