ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський пропагандист Красовський у лікарні після отруєння – джерело в ГУР

Колишній директор мовлення російською мовою прокремлівського телеканалу RT Антон Красовський повідомив, що потрапив до лікарні з тяжким болем у животі.

"Тут люди питали: чи я живий, чи все гаразд? Ну що сказати? На початку тижня різко скрутило живіт, почало нудити, потім знепритомнів. Відвезли до клініки. Поступово приходжу до тями. Дякую всім за участь", – написав Красовський у Telegram.

Українське видання Kyiv Post із посиланням на джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони України стверджує, що журналіста отруїли. За словами співрозмовника видання, стан Красовського з кожним днем продовжує погіршуватися, а останні повідомлення в мережі писав уже не сам пропагандист.

За даними Mash, зараз Красовського привели до тями, він продовжує перебувати в палаті клініки. Точний діагноз ексдиректора RT не розкривається.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня 2022 року в програмі "Антоніми" вийшла розмова пропагандиста RT Антона Красовського з письменником Сергієм Лук'яненком. У розмові з ним Красовський запропонував топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована Росією. Лук'яненко розповів, що в 1980 році ще дитиною опинився в Україні й українські російськомовні діти йому розповідали, що Україна окупована "москалями".

Російський пропагандистський канал Russia Today припинив співпрацю з ведучим Антоном Красовським після його заяви про те, що потрібно топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована Росією. Сам Красовський написав, що йому "ніяково", що він "якось не побачив цього кордону. Про дітей".

Українські правоохоронці у червні 2022 року повідомили про підозру Красовському в публічних закликах до насильницького повалення конституційного ладу в Україні, а також у публічних закликах до геноциду українців. За матеріалами слідства, він упродовж січня-березня 2022 року публічно закликав до насильницького повалення конституційного ладу в Україні. Він робив це в соцмережах, ЗМІ та на телеканалі "RT".

У серпні СБУ повідомила про завершення досудового розслідування щодо Красовського та передала обвинувальний акт до суду. 18 липня 2023 року СБУ повідомила йому про ще одну підозру. 

17 липня 2023 року Антон Красовський потрапив під нові санкції Великої Британії через "поширення огидної пропаганди, спрямованої на розпалювання насильства та ненависті до України та її народу". Окремо про Красовського в британському уряді нагадали, що він у прямому ефірі заявив, що українських дітей потрібно топити та спалювати.

Liked the article?
Help us be even more cool!