ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російську пропагандистку Вітязєву заочно засудили до 11 років ув’язнення

Фото – evocation.info
Фото – evocation.info

Галицький районний суд міста Львова заочно призначив 11 років увʼязнення російській пропагандистці Юлії Лозановій (псевдонім Юлія Вітязєва), визнавши винною у веденні інформаційної діяльності у взаємодії з державою-агресором та виправдовуванні російської військової агресії.

Таке рішення суд ухвалив 20 листопада 2023 року, повідомляє “Судовий репортер”.

Лозанова народилася в Одесі й має українське громадянство, однак фактично проживає в Росії. Із 2020 року вона є співласницею компанії “News Front” (ТОВ “Медіагруп Ньюсфронт”), що зареєстрована на території окупованого Криму на підставі законодавства РФ і є джерелом ворожої дезінформації і пропаганди. За межами України до цієї компанії застосували санкції також Австралія, США і Японія.

Обвинувачена використовує особистий телеграм-канал, що налічує близько 100 тисяч читачів і канал, що належить до медіагрупи “News Front” та має близько 60 тисяч читачів. Лозанова активно публікує в цих каналах антиукраїнські матеріали, збирає кошти на російські окупаційні війська, підтримує збройну агресію РФ проти України, виправдовує окупацію України та прославляє російську владу.

Лозанова співпрацює з російськими журналістами та активістами пропагандистських ЗМІ, зокрема з Владіміром Соловйовим, публікується в “Соловьев Live”.

Пропагандистці призначили 11 років увʼязнення з конфіскацією майна і забороною протягом 15 років обіймати посади в органах державної влади або органах місцевого самоврядування України. Покарання вона відбуватиме з моменту затримання.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру російській пропагандистці Юлії Лозановій (псевдонім Юлія Вітязєва), яка однією з перших почала виправдовувати Росію щодо підриву Каховської ГЕС 6 червня. Вона також поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу “Соловьев.live” і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань РФ.

Їй повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Юлія Лозанова – уродженка Одеси, у 2015 році переїхала до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні. 

Раніше ІМІ писав у матеріалі “Як російська пропаганда намагається обернути трагедію в Броварах на свою користь” про те, що Вітязєва поширювала фейк, нібито за часів міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова були закуплені неякісні літальні апарати, тому начебто гвинтокрил і впав. Це спростував Центр з протидії дезінформації при РНБО.

Liked the article?
Help us be even more cool!