ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандистці, яка першою виправдовувала підрив Каховської ГЕС

07.06.2023, 10:02
Фото – stuki-druki.com
Фото – stuki-druki.com

Служба безпеки України повідомила про підозру російській пропагандистці Юлії Лозановій (псевдонім Юлія Вітязєва), яка однією з перших почала виправдовувати Росію за підрив Каховської ГЕС 6 червня. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Юлія Лозанова – уродженка Одеси, у 2015 році переїхала до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення Росії вона “використовувала всі доступні їй медіамайданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ”.

Як зазначає СБУ, вона на своєму телеграм-каналі (налічує майже 100 тис. підписників) опублікувала дописи, які виправдовують російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.

Крім того, зазначає СБУ, Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу “Соловьев.live” і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань РФ.

Блогерці повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території країни-агресора. Їй загрожує до 12 років в'язниці.

Раніше ІМІ писав у матеріалі “Як російська пропаганда намагається обернути трагедію в Броварах на свою користь” про те, Вітязєва поширювала фейк, що нібито за часів міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова були закуплені неякісні гвинтокрили, тому нібито і впав. Це спростував Центр з протидії дезінформації при РНБО.

 
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!