ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пропагандисти про обстріл Краматорська: "Взагалі нікого не шкода. Навіть піцерію"

28.06.2023, 13:58
Фото – ДСНС
Фото – ДСНС

Російські пропагандисти стверджують, що в піцерії Краматорська на момент ракетного обстрілу були українські військові та “іноземні найманці”, але не можуть визначитися, хто саме. Також пишуть, що їм “узагалі нікого не шкода”.

Так, телеграм-канал Readovka пише, що в момент обстрілу в піцерії перебували “іноземні найманці”. Сам заклад пропагандисти називають рестораном, бронювання в якому було недоступним для “звичайних громадян”: 

“До цієї ж будівлі прилягає готель, у якому вони ("найманці". – Ред.), ймовірно, і жили. На кадрах, знятих відразу після прильоту, чутно англійську, а в одного з постраждалих чоловіків татуювання 3 рейнджерського батальйону армії США”.

Пропагандист Дмитро Стєшин, який називає себе воєнним кореспондентом, пише про те, що в піцерії був “банкет ЗСУ та іноземних найманців”. “Узагалі нікого не шкода. Навіть піцерію”, – написав пропагандист.

За версією пропагандистів Украина.ру, ракетного удару росіяни завдали по “располаге нациков”. Такого висновку вони дійшли через велику кількість військових та позашляховиків.

Телеграм-канал “Иди и смотри” повідомив про те, що під час ракетної атаки загинули 20 найманців. “Ліквідовано понад 20 іноземних найманців. Ще десятки поранено”, – зазначають пропагандисти.

“Прилетіло туди, куди треба, – написала російська пропагандистка Юлія Вітязєва і додала: – Скажу більше. Зараз місцеві, спостерігаючи за тим, як укровояки розбирають завали, пишуть, що добре, щоб туди прилетіло ще раз”.

Як повідомляв ІМІ, під час російського обстрілу Краматорська (Донецька область) 27 червня поранення дістали дві медійниці – британська фотографка-фрилансерка Анастасія Тейлор-Лінд та журналістка з Латинської Америки Каталіна Гомес.

28 червня 2023 року контррозвідка СБУ затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе в центрі Краматорська 27 червня. За інформацією ДСНС, станом на 12:30 28 червня з-під завалів рятувальники підняли тіла 10 людей (зокрема, трьох дітей), постраждало 56 людей (зокрема, одна дитина, 2022 р.н.) та сім людей урятували співробітники ДСНС.

6 червня СБУ повідомила про підозру російській пропагандистці Юлії Лозановій (псевдонім Юлія Вітязєва), яка однією з перших почала виправдовувати Росію за підрив Каховської ГЕС, за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Раніше ІМІ писав у матеріалі “Як російська пропаганда намагається обернути трагедію в Броварах на свою користь” про те, що Вітязєва поширювала фейк, нібито за часів міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова були закуплені неякісні літальні апарати, тому гвинтокрил і впав. Це спростував Центр з протидії дезінформації при РНБО.

Liked the article?
Help us be even more cool!