ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дві журналістки дістали поранення під час російського обстрілу Краматорська

28.06.2023, 10:55
Фото – ДСНС
Фото – ДСНС

Під час російського обстрілу Краматорська  (Донецька область) 27 червня поранення дістали дві медійниці – британська фотографка-фрилансерка Анастасія Тейлор-Лінд та журналістка з Латинської Америки Каталіна Гомес.

Як розповіла The New York Times Анастасія Тейлор-Лінд, вона обідала всередині кафе в центрі міста. О 19.30 там було досить людно. Воно мало зачинитися приблизно через пів години.

Згодом вона почула “гуркіт” і зрозуміла, що це була ракета. Потім стався вибух.

“Я відчула гаряче повітря та звук розбитого скла й уламків, що летіли, стукотіли”, – сказала вона та додала, що “це тривало, і тривало, і тривало”.

За словами фотографки, вона та її колега пішли до підвалу, боячись нової атаки. Вони обоє були закривавлені. За словами Тейлор-Лінд, обслуговчий персонал змив кров з її обличчя, а також допоміг її колезі.

Як пише ВВС Україна з посиланням на організацію Aquanta Ucraina (“Тримайся, Україно” – група підтримки України в Латинській Америці), під час обстрілу центру Краматорська поранення отримали троє громадян Колумбії – засновник організації, колумбійський депутат Серхіо Харамільйо, письменник Ектор Абад і журналістка Каталіна Гомес. У них легкі поранення.

Їх супроводжувала одна з українських письменниць, яка зараз перебуває у важкому стані після поранення.

Нагадаємо, російські війська увечері 27 червня завдали ракетного удару по Краматорську. Одна ракета “Іскандер” влучила в піцерію в центрі міста, де перебували відвідувачі, серед яких журналісти, друга – у селище Біленьке. За даними ДСНС, станом на 10:00 28 червня з-під завалів підняли тіла дев'яти загиблих (зокрема, трьох дітей), постраждало 56 людей (зокрема, одна дитина, 2022 р.н.).

Liked the article?
Help us be even more cool!