ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакують інформаційні системи по всій країні - Держспецзв'язку

02.05.2022, 14:45
Фото - online.stanford.edu
Фото - online.stanford.edu

Російські хакери атакують не лише регіональні сервіси та місцеву владу, а й державні установи та компанії, що надають послуги на національному рівні.

Про це сказав заступник голови Держспецзв'язку Віктор Жора, повідомляє Держспецзв'язку.

“У кіберпросторі ми бачимо, що російські хакери здійснюють кібератаки як на місцеві ресурси, так і на загальнонаціональні. Іноді ці кібератаки координуються з атаками на землі. Прикладом є атаки на телеком-операторів, які відбувались у певних регіонах. Іноді зв'язку між військовими діями і кібератаками немає”, – сказав він.

Держспецзв'язку нагадало, що  нещодавно потужної DDoS-атаки зазнав сайт Львівської обласної держадміністрації, хоча тепер російська армія фокусується на захопленні Сходу. Атака на сайт Львівської ОДА тривала понад 12 годин.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня СБУ повідомила, що найбільша кількість російських кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України припала у ніч повномасштабної вторгнення рф. Ворог хотів знищити весь кіберзахист України. Так, у ніч вторгнення кіберфахівці виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак на держресурси.

7 квітня корпорація Microsoft заявила, що зірвала спроби хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою рф, проникнути в українські, європейські та американські об'єкти.

Liked the article?
Help us be even more cool!