ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупант у ніч повномасштабного вторгнення хотів знищити весь кіберзахист України – СБУ

02.04.2022, 18:53
Фото - corinna-goering.de
Фото - corinna-goering.de

Найбільша кількість російських кібератак на ресурси органів державної влади та військового управління України припала у ніч повномасштабної вторгнення рф. Ворог хотів знищити весь кіберзахист України. 

Про це 2 квітня повідомила Служба безпеки України.

Так, у ніч вторгнення кіберфахівці виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак на держресурси. Співробітники СБУ знешкодили всі спроби окупантів паралізувати стратегічно важливі українські електронні ресурси або використати їх для поширення пропагандистських матеріалів.

Зокрема, вдалося запобігти зламу ІТ-систем об’єктів критичної інфраструктури, операторів зв’язку та засобів масової інформації.

Як зазначає СБУ, наразі створені платформи для цілодобового обміну інформацією між всіма інституціями, що можуть стати об’єктами ворожих посягань.

Крім того, СБУ почала низку розслідувань, щоб встановити і притягнути до відповідальності організаторів та всіх учасників підривної діяльності й агресії проти України.

За попередніми даними, організацією ворожих кібердиверсій займались спецслужби рф, у тому числі представники фсб та російської воєнної розвідки. Безпосереднє виконання здійснювали спеціалізовані російські хакерські угруповання. Зокрема, це APT28, АРТ29, Sandworm, BerserkBear, Gamaredon, Vermin тощо.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші. Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

15 лютого сайт Міністерства оборони України з невідомих причини припинив роботу. Про перебої в роботі застосунків Приватбанку та Ощадбанку скаржаться їхні користувачі.

В день повномашстабного вторгення ІМІ зафіксував DDoS-атаки на сайти українських онлайн-медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!