ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роман Цимбалюк почав вести на Youtube-каналі Укрінформу свою програму

07.02.2022, 12:22
Фото – скріншот з відео Радіо Свобода
Фото – скріншот з відео Радіо Свобода

Інформаційне агентство Укрінформ 7 лютого на своєму Youtube-каналі розпочало цикл передач “По цимбалах з Романом Цимбалюком” – журналістом, який тривалий час працював у Москві, а тепер приєднався до команди Укрінформу.

Авторську передачу присвячено українським та міжнародним подіям минулого тижня, які подаватимуться в інтерпретації Романа та крізь призму країн, у яких працюють кореспонденти Укрінформу.

Перша програма стартувала о 9:00 за київським часом. Під час неї Роман спілкувався з власним кореспондентом у Нью-Йорку Володимиром Ільченком. Журналісти говорили про засідання Ради Безпеки ООН, якого Росія старанно намагалась уникнути, про нову тактику щодо України в російській дипломатії, про позицію США, Китаю, труднощі перекладу, що можуть призвести до дипломатичних казусів, і багато іншого.

Генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко пояснив, що проєкт охоплюватимете різні сфери життя.

“Роман – яскравий представник журналістики, яку можна назвати наступальною. І, якщо ми говоримо, що українська дипломатія чи українська інформполітика мають бути проактивними, а не діяти лише “у відповідь на...”, це крок в означеному напрямку”. Назвавши проєкт “По цимбалах”, ми спираємося не на пересічне трактування цього вислову в значенні “мені байдуже” чи “моя хата скраю”, а на не менш важливу конотацію: “дати комусь по губах за дурний вислів, матюк чи образу”. В цьому сенсі і будемо “давати по губах” тим, хто заслуговуватиме: путіним, трампам, шаріям, кивам, медведчукам, лукашенкам, скабєєвим... Якщо ж пам’ятати, що цимбали – це музичний інструмент, охоплюватимемо різні сфери життя, іншими словами, гратимемо на політичних, полемічних, трансатлантичних та інших цимбалах, у країні та поза нею”, – сказав Харченко.

Роман Цимбалюк  зазначив, що додав би ще про один сенс у назві проєкту: “Говоритимемо на будь-які теми… Журналістові за великим рахунком по цимбалах, про що говорити: він має швидко вникнути в суть будь-якої теми – щодо політики, спорту, резонансних убивств, культури, кулінарії чи, скажімо, космосу. Головне – мати свою позицію і вміти її донести”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 3 січня Роман Цимбалюк повідомив, що виїхав з РФ через загрозу особистій безпеці.

14 грудня 2021 року Роман Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат журналіст Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня 2021 року за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

24 грудня 2021 року адвокат журналіста Микола Полозов повідомив, що прокуратура в Москві відкликала виклик на допит українського журналіста Романа Цимбалюка, який був призначений на 24 грудня.

Liked the article?
Help us be even more cool!