ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО запровадила санкції проти телеканалу "Наш"

11.02.2022, 19:16
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Рада національної безпеки та оборони запровадила 11 лютого санкції щодо телеканалу “Наш”. 

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО в Харкові 11 лютого, пише Українська правда.

За словами Данілова, обмеження ввели на підставі подання СБУ. 

Також він додав, що “материнська структура ресурсу перебуває на Кіпрі”, повідомляє 24 канал

За словами Данілова, санкції будуть введені проти компанії “Наша Прага” (канал "Максі ТВ" - ред.), “ТОВ Наш 24”, “ТОВ Наш 365” (телеканал "Наш" - ред.) та компанії, яка за даними РНБО, є власником усіх цих компаній та зареєстрована на Кіпрі.

“Матрична структура, яка, наскільки я розумію, знаходиться у вас на Кіпрі... Саме проти цієї компанії та компаній, якими вона володіє, були введені сьогодні санкції. Санкції запроваджуються на підставі подання СБУ”, - сказав Данилов на брифінгу у відповідь на питання журналістки каналу “Наш”, пише Ліга.

Обмежувальні заходи запроваджені на 5 років, пише Укрінформ.

Як повідомляв ІМІ, 27 січня “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомила, що Служба безпеки України готує документи для внесення до санкційного списку телеканалу “Наш”.

24 січня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що, щойно від уповноважених органів надійде звернення стосовно запровадження санкцій щодо телеканалу “Наш”, РНБО терміново розгляне це питання, а поки що таких звернень немає.

За даними Радіо Свобода, 22 січня Офіс із закордонних справ Великої Британії поширив заяву, що Москва хоче шляхом агресії змінити владу в Україні і як потенційного кандидата на її очільника розглядає колишнього народного депутата Євгена Мураєва. Сам Мураєв це заперечив.

10 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала на понад 124 тис. грн телеканал “Наш” (ТОВ “Наш 365”), а також вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії каналу “Максі ТВ” (ТОВ “Наша Прага”) через трансляцію програми “Важливо”, під час якої гість ефіру Євген Мураєв поширив расистські висловлювання.

Протягом 2021 року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло понад 20 позовних заяв телеканалу “Наш” щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

ОАСК відкрив провадження щодо анулювання ліцензії “Наш 365” за позовом Нацради, яка звернулась до суду на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки. У рішенні Нацради, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Liked the article?
Help us be even more cool!