ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рішення щодо анулювання ліцензії каналу "Наш" ухвалено за "скабєєвщину" – Герасим’юк

27.08.2021, 11:35
Фото – YouTube Наш
Фото – YouTube Наш

Рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про передання до суду справи щодо позбавлення телеканалу “Наш” ліцензії було ухвалене через “скабєєвщину”.

Про це заявила в інтерв’ю Укрінформу голова Нацради Ольга Герасим’юк.

“Якраз нещодавно ми ухвалили рішення про скасування ліцензії для телеканалу “Наш” – саме за “скабєєвщину” (антиукраїнську пропаганду; Ольга Скабєєва – одіозна російська пропагандистка. – Ред.)”, – сказала Герасим’юк.

За її словами, ті, хто стоїть за каналом, “запустили шалену хейтерську хвилю… щоб просто дістати особисто кожного з нас, хто голосував за рішення про передачу до суду справи про позбавлення цього каналу ліцензії”.

Це рішення ухвалено за “симптоматичну і систематичну” роботу, додала Герасим’юк, зазначивши, що обіцяли “розібратись” і з нею.

Вона також розповіла, що телеканал “Перший незалежний”, на якому “гуртуються” представники закритих каналів, пов’язаних з політиком Віктором Медведчуком, подав до Нацради заявку про зміну власника.

Власником зазначено телеведучу Діану Панченко, уточнила Герасим’юк. “Але для цього треба довести, що ця особа справляє вирішальний вплив на його діяльність, має відповідні ресурси. Тому ми запрошуємо цю панянку до нас на засідання вже втретє”, – сказала вона.

Проте, за її словами, ні Панченко, ні її представники не з’являються, “думаючи, що, напевне, перетягнуть час, Національну раду якось підкосить і ми затвердимо її як власника”. “Але ні! Ми чекатимемо, поки вони прийдуть. А якщо не прийдуть, то будемо вживати своїх заходів”, – додала Герасим’юк.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  повідомила, що звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу “Наш” через заклики в його ефірі до розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ТОВ “Наш 365” (логотип “Наш”) і ТОВ “Наша Прага” (логотип “Максі-ТВ”) позапланові безвиїзні перевірки через поширення мови ворожнечі у висловлюваннях Олени Бондаренко.

Liked the article?
Help us be even more cool!