ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ залучає військових блогерів до своїх кампаній, щоб зберегти контроль над інфопростором, – ISW

28.12.2022, 11:04
Фото – AFP
Фото – AFP

Російська влада намагається інтегрувати деяких російських блогерів, які пишуть про війну в Україні, для просування своєї політики.

Про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Як приклад ISW наводить інтерв’ю бойовика "ЛНР" Максима Фоміна російському телебаченню.

"Кремль дедалі більше інтегрує обраних військових блогерів до своїх інформаційних кампаній, ймовірно, в спробі зберегти домінування свого наративу в інформаційному просторі. Російський військовий блогер, який брав участь у бойових діях в окупованій Донецькій області, дав інтерв’ю російському федеральному каналу, яке просуває ключові кремлівські наративи щодо мобілізації та підтримки воєнних зусиль", – йдеться у звіті ISW.

Тези Фоміна в цьому інтерв’ю відповідають останнім заявам президента Володимира Путіна та міністерства оборони Росії щодо проблем з мобілізацією та підтримки війни. Ймовірно, так готують російське суспільство до затяжної війни.

На думку аналітиків, Кремль посилив зусилля з апропріації військових блогерів, залучаючи їх до роботи на владних посадах, що "дозволяє їм посилювати деякі елементи офіційної риторики".

Раніше в ISW заявили, що російські військові блогери не просто підтримують війну, а стають групою з окремим голосом усередині Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!