ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську розпочався суд над журналістками телеканалу "Белсат"

09.02.2021, 14:44
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Мінську (Білорусь) 9 лютого розпочався судовий процес над журналістками каналу “Белсат” Катериною Андрєєвою та Дариною Чульцевою, яких звинувачують за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу (“Організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок”), повідомляє “Белсат”.

Їм загрожує до трьох років позбавлення волі. Справу розглядатиме суддя Фрунзенського району Мінська Наталія Бугук.

У залу пустили представників акредитованих ЗМІ, серед них російські та держЗМІ Білорусі. Біля зали суду зібралися люди, які підтримують затриманих.

Як повідомляв ІМІ, журналістки “Белсат” Катерина Андрєєва та Дарина Чульцева були затримані 15 листопада 2020 року у Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на площі Змін. З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Катерині Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК (“Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок”). Їй обрано запобіжний захід: арешт на два місяці, до 20 січня 2021 року. Андрєєву перевели в ізолятор на Окрестіна.

Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцевій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

Liked the article?
Help us be even more cool!