ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вимагають розслідування обставин смерті Вікторії Рощиної

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) вимагає розслідування обставин смерті української журналістки Вікторії Рощиної в російському ув'язненні, про що стало відомо 10 жовтня. 

Про це повідомляється на сайті організації.

“Репортери без кордонів” зазначили, що російська влада ніколи не надавала інформації про затримання Рощиної та ознаки її життя, “незважаючи на неодноразові прохання її сім'ї, української влади та RSF”.

“Російська влада ніколи не надавала інформацію про її затримання, незважаючи на неодноразові звернення її сім'ї, української влади та RSF. Вони повинні пролити світло на всі обставини її затримання та смерті. Наші думки та підтримка її близьким”, – сказала Жанна Кавельє, керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії RSF. 

Як повідомляв ІМІ, про смерть Вікторії Рощиної в російському ув’язненні стало відомо 10 жовтня 2024 року. Згідно з листом міністерства оборони Росії, отриманим її родиною 10 жовтня, Вікторія померла 19 вересня. 

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко заявив, що інформація про смерть Рощиної підтвердилася.

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що Вікторія Рощина була в списках на обмін.

Раніше Росія визнала, що затримала Вікторію Рощину, яка зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованій території. Вікторія перебувала на російській території.

Liked the article?
Help us be even more cool!