ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вважають цензурою анулювання Латвією ліцензії "Дождю"

08.12.2022, 12:47
Фото – RSF
Фото – RSF

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" глибоко шкодує про анулювання ліцензії на мовлення в Латвії російському телеканалу "Дождь". Про це повідомляється на сайті організації.

"Незрозуміле і тривожне рішення анулювати ліцензію "Дождя" в Латвії не гідне європейської країни, яка захищає свободу преси. Цензура незалежного російського видання підриває всі зусилля боротьби з кремлівською пропагандою, що якраз є найважливішим завданням для влади самої Латвії", – сказала керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Вона закликала докладніше роз'яснити причини такого рішення: "Якщо це рішення ухвалено у зв'язку із "загрозою національній безпеці та громадському порядку", виявленою спецслужбами, як зазначено в офіційному документі регулятора ЗМІ, слід докладніше роз'яснити ці причини".

Як повідомляв ІМІ, Латвійська асоціація журналістів вважає, що рішення Національної ради з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) про анулювання ліцензії телеканалу "Дождь" не відповідає тяжкості порушення, якого припустився канал.

6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російському телеканалу "Дождь" через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

1 грудня ведучий програми "Здесь и сейчас" на телеканалі "Дождь" Олексій Коростельов закликав глядачів повідомляти про проблеми російських солдатів на фронті й висловив сподівання, що канал зміг допомогти багатьом військовослужбовцям оснащенням.

Liked the article?
Help us be even more cool!