ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вітають ухвалення Україною закону про медіа

11.01.2023, 17:01
Фото – RSF
Фото – RSF

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” вітає ухвалення Україною нового закону про медіа та підписання його президентом Володимиром Зеленським попри виклики, пов'язані з війною. Про це повідомляється на сайті організації.

В організації зазначають, що закон загалом створює сприятливі умови для медіа, незважаючи на війну, але для забезпечення повної незалежності медіарегулятора необхідні вдосконалення.

“Ми вітаємо цю реформу, на яку чекали кілька років, а також покращення, які були внесені до її остаточного ухвалення. Але ми очікуємо від влади додаткових зусиль для завершення цієї реформи, щоб забезпечити повну незалежність медіарегулятора, щойно конституційні обмеження, пов’язані з поточною війною, будуть скасовані”, – сказала голова відділу Східної Європи та Центральної Азії організації Жанна Кавельє.

“Репортери” нагадали, що ухвалення нового закону про медіа було однією з вимог ЄС для майбутнього вступу України до Євросоюзу.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про медіа” 29 грудня 2022 року. Верховна Рада ухвалила закон №2693-д “Про медіа” в другому читанні й у цілому 13 грудня 2022 року. 

У першому читанні парламент підтримав законопроєкт №2693-д “Про медіа” 30 серпня.

12 грудня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики зменшив у законопроєкті “Про медіа” норму про тимчасове блокування незареєстрованих онлайн-ЗМІ з місяця до 14 днів. 

23 червня глави держав та урядів ЄС ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Однією з вимог є ухвалення закону про медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!