ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" передали петицію уряду Британії із закликом не екстрадувати Ассанжа

19.05.2022, 13:12
Фото – Репортери без кордонів
Фото – Репортери без кордонів

“Репортери без кордонів” (RSF) подали петицію міністерці внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател із закликом відхилити рішення про екстрадицію видавця Wikileaks Джуліана Ассанжа до США.

Про це повідомляється на сайті організації.

Так, 17 і 18 травня представники “Репортерів” у сімох країнах подали петицію, підписану майже 64 тисячами прихильників руху #FreeAssange у всьому світі із закликом не підписувати наказу про екстрадицію й натомість стати на захист свободи журналістики та преси, негайно звільнивши Ассанжа.

Організація спробувала подати петицію в Лондоні до міністерства, але воно її не прийняло. Тому “Репортери” надіслали її електронною та звичайною поштою. Також петицію подали до британських посольств у Вашингтоні, Парижі, Берліні, Мадриді, Ріо й Алжирі.

“Ми вдячні прихильникам у всьому світі за те, що підписали цю петицію та додали свій голос до глобального заклику не екстрадувати Джуліана Ассанжа, адресованого британському уряду. Наше повідомлення чітке: крок до екстрадиції Ассанжа був би кроком проти свободи журналістики й преси. Ми закликаємо Пріті Пател відхилити наказ про екстрадицію та забезпечити негайне звільнення Ассанжа і продовжуватимемо нашу глобальну кампанію, доки він не вийде не свободу”, – зазначила директорка “Репортерів” з питань операцій та кампаній Ребека Вінсент.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня 2022 року суд у Лондоні дозволив екстрадицію засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує тривале увʼязнення. Рішення про екстрадицію ухвалюватиме міністерка внутрішніх справ Пріті Пател.

Ассанж зараз утримується в лондонській в’язниці суворого режиму Белмарш.

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. У липні 2021 року суд Еквадору позбавив громадянства Джуліана Ассанжа.

У США Ассанжу загрожує до 175 років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії, колишнім рядовим Челсі Меннінг щодо доступу до секретної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!