ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ректорат: Рішення щодо звільнення Фаріон ухвалюватиме комісія університету

Фото – Telegram-канал Ірини Фаріон
Фото – Telegram-канал Ірини Фаріон

Рішення щодо звільнення Ірини Фаріон, яка є викладачкою Національного університету “Львівська політехніка”, ухвалюватиме спеціально створена комісія, яка збереться 23 листопада.

Про це повідомив проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету “Львівська політехніка” Олег Давидчак на зустрічі зі студентами, які прийшли на мітинг, повідомляє Укрінформ.

“Ми почули сьогодні думку студентів, але є й інші думки. Рішення щодо звільнення Ірини Фаріон є непростим, повинна відбутися певна процедура, коли ми вивчимо всі обставини й матеріали справи, свідчення викладачів, студентів та й саму пані Фаріон. До цього часу ми не мали жодних негативних відгуків від студентів на неї. Але потрібно то все зважити”, – сказав Давидчак.

Згодом ректорат повідомив, що комісія з розгляду щодо звільнення Ірини Фаріон відбудеться 23 листопада за участю викладачів та студентів університету.

Як повідомляв ІМІ, 14 листопада у Львові студенти вийшли на мітинг із вимогою звільнення мовознавиці Ірини Фаріон з Національного університету “Львівська політехніка”.

8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму, який хотів її підтримати. Як наслідок, його затримала ФСБ РФ. 

13 листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України за фактом розголошення Фаріон конфіденційної інформації хлопця.

Сама ж Фаріон назвала “провокацією” інформацію про те, що через неї в Криму затримали студента, після того як вона оприлюднила його листа.

Львівський національний університет “Львівська політехніка”, де викладає Ірина Фаріон, повідомив про створення робочої групи щодо цієї ситуації, яка працюватиме до 22 листопада.

Раніше з Фаріон виник ще один скандал. 5 листопада на Youtube вийшло інтерв’ю журналістки Яніни Соколової з Іриною Фаріон, де вони обговорювали мовне питання. Фаріон заявила, що “не існує російськомовного населення, є українці, а є кацапи”. На що журналістка зазначила, що частина військових бригади спеціального призначення Нацгвардії “Азов” та 3 окремої штурмової бригади ЗСУ спілкуються російською мовою.

Вона заявила, що не може назвати військових українцями, якщо вони не говорять українською мовою. 

На це відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який закликав правоохоронців та Національну раду з питань телебачення і радіомовлення вжити відповідних заходів через негативні висловлювання та звинувачення Фаріон стосовно військовослужбовців Збройних сил України, які спілкуються мовами нацменшин.

Liked the article?
Help us be even more cool!