ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Речник Зеленського каже, що прохання Арестовича задовольнили

17.01.2023, 14:56
Фото – скриншот з відео Офісу президента
Фото – скриншот з відео Офісу президента

В Офісі президента задовольнили прохання Олексія Арестовича про звільнення з посади позаштатного радника. Про це “Українській правді” повідомив прессекретар Президента України Сергій Никифоров.

За словами Никифорова, керівник Апарату Офісу Президента України Марія Вітушок підписала відповідний наказ про звільнення Арестовича.

На запитання Ліги, яким чином можна звільнити людину, котра не входила в штат, він відповів: “Я не готовий вдаватися в юридичні деталі, але навіть поза штатом людина була якось оформлена”.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Олексій Арестович повідомив, що йде з посади позаштатного радника Офісу президента за власним бажанням.

Народні депутати збирають у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити радника ОПУ Олексія Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

Крім того, було скероване депутатське звернення до голови СБУ, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”. 

16 січня речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив причетність російської армії до ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня. Натомість він звернув увагу на слова Олексія Арестовича, який на YouTube-каналі юриста Марка Фейгіна заявив, що ракету, ймовірно, збили українські сили ППО.

Liked the article?
Help us be even more cool!