ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рахунки Суспільного розблоковано

03.06.2020, 10:07
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

2 червня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України зняв арешт із комерційних рахунків ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”. Про це повідомляється на корпоративному сайті Суспільного.

Як повідомляє Суспільний мовник, з 3 червня НСТУ може вільно користуватися коштами з комерційних рахунків.

29 травня Господарський суд м. Києва виніс ухвалу, якою зупинив примусове стягнення коштів з НСТУ.

1 червня АТ “Євроньюз” звернулося до державного виконавця з проханням повернути виконавчий документ, який зобов’язував примусово стягнути кошти з НСТУ, для надання можливості НСТУ самостійно сплатити борг, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою. Відповідно, після повернення виконавчого документа “Євроньюзу” арешт із рахунків НСТУ знімається.

2 червня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту зняв арешт із рахунків ПАТ “НСТУ”.

“Тож ПАТ “НСТУ” розпочинає погашення боргу з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії, і планує завершити виплати “Євроньюз” до кінця місяця”, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України 18 лютого наклав арешт на комерційні рахунки НСТУ задля примусового стягнення з мовника на користь АТ “Євроньюз” боргу в розмірі 10,5 млн євро.

Суспільний мовник отримав борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого НСТУ повідомила, що 18 лютого Міністерство юстиції України порушило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору (разом це 308 млн грн) на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до Закону "Про державний бюджет на 2020 рік", яким, зокрема, передбачено на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України 1,5 млрд грн (скорочено на 178 млн грн).

На фінансування НСТУ у 2020 році в держбюджеті України було закладено 1 млрд 711 млн 516 тис. грн, що на 300 млн грн менше, ніж передбачено Законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Liked the article?
Help us be even more cool!