ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Радіо дало нам надію", – жителька звільненої Капітолівки

07.12.2022, 15:32
Ізюмчанка Інга з кореспондентом Радіо Донбас.Реалії Сергієм Горбатенком. Фото – Радіо Свобода
Ізюмчанка Інга з кореспондентом Радіо Донбас.Реалії Сергієм Горбатенком. Фото – Радіо Свобода

Під час російської окупації жителі села Капітолівка (Харківська область) потайки слухали радіо, щоб знати, що вони потрібні Україні, що про них не забули.

Про це "Радіо Свобода" розповіла місцева жителька Інга.

За її словами, життя в окупованому селі спливало без зв’язку і без новин.

"Я підключила до свого старенького телефона навушники, аби ловило ФМ-радіо, бігала по хаті, але радіо не було. Тоді я додумалася: у старі часи ми до радіо чи до телевізора примотували мідний дріт. Я примотала мідний дріт до навушників і почала з тим дротом бігати по хаті. В одному місці впіймала радіо, примотала мідний дріт до карнизу. Коли окупанти не дуже глушили, то радіосигнал доходив", – розповіла жінка.

Удень радіо слухати боялися, бо в будь-який момент до хати могли вдертися загарбники з перевіркою. Тому мідний дріт ховали, навушники лежали окремо, а телефон взагалі перемикали в "режим літака". Ввечері люди затуляли вікна і знову шукали радіохвилі.

"Здається, о 20-й була програма Радіо Донбас.Реалії. Ми дуже її любили слухати, тому що там чітко і докладно подавали інформацію. Диктор брав інтерв’ю в співрозмовників, і ми могли докладну інформацію почути. Це радіо дало нам надію почути гарні новини. І ми намагалися хоч крихітку інформації про себе дізнатися: що ми потрібні Україні, що за нас не забули. Росіяни нас переконували, що своїй країні ми непотрібні. Але радіо спростовувало їхні фейки й підбадьорювало нас. То ми були впевнені: ми потрібні Україні. І, як виявилося, радіо в окупації ­­­­­– це єдиний інформаційний потік, який доходив до людей", – згадала Інга.

Як повідомляв ІМІ, окрім їжі та теплих речей жителі Херсона просять за можливості привезти їм радіоприймачі та батарейки.



Liked the article?
Help us be even more cool!