ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окрім їжі та теплих речей жителі Херсона просять привезти їм радіоприймачі – журналіст

06.12.2022, 14:51
Фото – newday.kherson.ua
Фото – newday.kherson.ua

Окрім їжі та теплих речей жителі Херсону просять за можливості привезти їм радіоприймачі та батарейки.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів журналіст Руслан Халапов.

"Радіо залишається єдиним зв'язком отримання інформації в умовах відсутності інтернету та телебачення", – пояснив журналіст.

Він зазначив, що на звільнених територіях досі нестабільний мобільний зв'язок, залежно від мобільного оператора.

"У деяких районах міста ловить, у деяких – ні. З інтернетом така сама ситуація, але в пунктах незламності, які ДСНС розгорнула в місті, встановили "старлінки" та інші пристрої, які роздають Wi-Fi. Люди приходять, заряджають гаджети, сідають в інтернет – подивитись, почитати, що відбувається", – розповів Руслан Халапов.

За його словами, за три-чтири дні до звільнення Херсона росіяни вимкнули свої мовники – радіо, телебачення – та змушували людей сидіти вдома. Окупанти їздили вулицями й казали, що не можна виходити на вулицю. Цю інформацію йому підтвердири місцеві жителі.

"І вони декілька днів не знали, що відбувається. І це незнання змушувало їх, м'яко кажучи, нервувати", – додав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 22 листопада у звільненому Херсоні став доступний сигнал першого каналу Українського радіо – на частоті 100,6 FM.

3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

11 травня колаборанти заявили про те, що в області почне мовлення телерадіокомпанія "Таврія". 

16 травня Суспільне заявило, що російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

Будівлю філії "Суспільне Херсон" військові рф захопили, щойно зайшли до міста. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії скупчення військової техніки, розповіли кореспонденти Суспільного.

12 листопада 2022 року російські окупанти при відступі з Херсона на лівий берег Дніпра підірвали телевізійну вежу.

18 листопада менеджер "Суспільне Херсон" Михайло Сваричевський повернув український прапор на будівлю філії у звільненому Херсоні.
Liked the article?
Help us be even more cool!