ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада заборонила іноземцям володіти цифровим провайдером

03.10.2019, 14:15
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

3 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено, що кінцевими бенефіціарними власниками провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям можуть бути виключно громадяни України.

За закон №2035 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям” проголосували 248 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

Водночас юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затвердив Кабінет Міністрів України, а також особам без громадянства забороняється брати участь у провайдері на всіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.

Участь же іноземних фізичних і юридичних осіб у статутному капіталі телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги регулюється законом.

Водночас закон забороняє органам державної влади та органам місцевого самоврядування, компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах, резидентам держави-агресора, політичним партіям, профспілкам, релігійним організаціям, ув'язненим і недієздатним громадянам засновувати та брати участь у телерадіоорганізаціях або провайдерах програмних послуг.

Недотримання цих вимог є підставою для недопущення телерадіоорганізації до конкурсу на видавання ліцензії на мовлення, відмови їй у видаванні та продовженні ліцензії, а також для відмови у видаванні та продовженні ліцензії провайдера програмної послуги.

У разі якщо відповідні обставини виникли або були виявлені після видавання ліцензії, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення може звернутися до суду з позовом про її анулювання.

Цей закон набуває чинності за місяць після його опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Нагадаємо, 19 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні та підтримала скорочення терміну підготовки до другого читання законопроєкту №2035 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям”, яким на сьогодні є ТОВ "Зеонбуд".

Відповідно до офіційних даних щодо структури власності, "Зеонбуд" належить кіпрській компанії "Планбріджлімітед", яка, зі свого боку, належить п’яти іншим компаніям, чотири з яких зареєстровано на Британських Віргінських островах, а одна – в Белізі. Водночас обидві країни є в переліку офшорних зон, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ "Зеонбуд" вказуються п’ять громадян Латвії та громадянин Великої Британії.

Liked the article?
Help us be even more cool!