ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада хоче заборонити іноземцям володіти цифровими провайдерами

19.09.2019, 15:17
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

19 вересня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, яким пропонується, що кінцевими бенефіціарними власниками провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям можуть бути виключно громадяни України.

Законопроєкт №2035 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям підтримали в першому читанні 290 народних депутатів,  повідомляє Інтерфакс-Україна.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що законопроєкт передбачає запровадження низки вимог до засновників, учасників, власників провайдерів, виконання яких дасть змогу забезпечити прозорість структури власності й запобігти потенційному протиправному впливу держави-агресора на телерадіоінформаційний простір України.

Водночас законопроєкт насамперед стосується єдиного в Україні провайдера програмної послуги із загальнонаціональним покриттям, яким є ТОВ “Зеонбуд”, у достовірності інформації про власників якого автори законопроєкту сумніваються.

Зокрема, автори законопроєкту пропонують заборонити засновувати і брати участь у провайдерах програмної послуги держорганам, органам місцевого самоврядування та їхнім юрособам у разі відсутності у них відповідних повноважень.

Аналогічну заборону пропонується поширити й на фізосіб і юросіб – резидентів країни, визнаної Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом, а також юросіб, учасниками (акціонерами) і/або кінцевими вигодонабувачами яких такі є.

Крім того, юрособам і фізособам-підприємцям, зареєстрованим в офшорних зонах, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів, а також особам без громадянства забороняється брати участь у таких компаніях на всіх рівнях ланцюга володіння корпоративними правами.

Недотримання наведених вимог є підставою для відмови у видаванні та продовженні ліцензії провайдера програмної послуги. Якщо ж недотримання цих вимог Нацрада виявила під час дії ліцензії, її може бути анульовано в судовому порядку.

Крім того, передбачається встановити аналогічні вимоги до операторів телекомунікацій, які ведуть діяльність із надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації багатоканальних цифрових мереж ефірного теле- та радіомовлення із загальнонаціональним покриттям.

Liked the article?
Help us be even more cool!