ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада відкрила реєстр декларацій

Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

Верховна Рада 20 вересня підтримала пропозиції Президента України Володимира Зеленського до закону про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами в умовах воєнного стану.

За таке рішення проголосував 341 народний депутат, повідомив нардеп Ярослав Железняк

“Рада схвалила вето Президента та виправила закон про відновлення е-декларування‼️ Зміни передбачають одразу відкриття декларацій”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав пропозиції Президента України Володимира Зеленського до закону про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами в умовах воєнного стану.

12 вересня Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон про відновлення електронного декларування посадовцями в умовах воєнного стану, наголосивши, що реєстр декларацій має бути відкритим.

Верховна Рада 5 вересня 2023 року ухвалила в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування посадовцями в умовах воєнного стану, однак не підтримала поправку про негайне відкриття електронних декларацій.

5 вересня цього року Національне агентство із запобігання корупції закликало Верховну Раду не ухвалювати поправок до антикорупційного законодавства та не приховувати від суспільства даних про осіб, які скоїли корупційні злочини.

Цього дня на сайті Президента України була зареєстрована петиція із закликом накласти вето на ухвалений 5 вересня закон №9534 про відновлення електронного декларування посадовцями в умовах воєнного стану та повернути його до Верховної Ради з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій посадовців. Вона за кілька годин набрала необхідні голоси.

Liked the article?
Help us be even more cool!